BibliosBCN. La Nova App Mòbil De Biblioteques De Barcelona

La ciutat de Barcelona va ser designada capital mundial del mòbil entre el 2012 i el 2018. Això no només implicarà la celebració anual del Mobile World Congress a la ciutat, sinó que Barcelona vol aprofitar aquesta oportunitat per convertir-se en el referent mundial d’aquesta tecnologia.

En aquest sentit Barcelona està desenvolupant nombrosos projectes per convertir-se en una ciutat connectada, i per això s’estan utilitzant les tecnologies mòbils per donar resposta a les necessitats dels ciutadans per millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida.

Dins aquesta lògica, i tenint en compte el creixement de l’ús de dispositius mòbils (en el període de maig a agost, el 9,9% dels accessos als webs de Biblioteques de Barcelona van ser realitzats des de mòbils i el 3,5% des de tablets), les Biblioteques de Barcelona, la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat, el 30 d’abril de 2013 va fer el llançament de BibliosBCN, la seva primera app mòbil.

A través d’aquesta aplicació per a mòbils, disponible en iOS i Android, els usuaris poden accedir a la informació de les activitats que es duen a terme a les Biblioteques de Barcelona, poden saber quina biblioteca tenen més a prop, com s’hi arriba, consultar el mapa de totes les biblioteques de la ciutat, els horaris i la informació bàsica.

Tota aquesta informació es pot compartir per SMS, correu electrònic i xarxes socials.

Pel que fa a les activitats, l’aplicació en presenta un llistat de destacades, però els usuaris també poden configurar la seva selecció personal d’actes preferits. Amb l’opció de calendari, a més, poden consultar totes les activitats que es fan un dia concret a qualsevol biblioteca de la ciutat. Imprescindible per conèixer tota l’oferta d’activitats de Biblioteques de Barcelona.

Des que es va posar en funcionament i fins a finals d’agost, l’aplicació ha tingut 2.921 descàrregues, una mitjana de 24 descàrregues diàries. D’aquestes el 47,7% han estat realitzades des de dispositius iOs i el 52,3% des d’Android.

Alguns experts han valorat l’app amb una nota mitjana de 7,6 valorant-ne sobretot el contingut, la funcionalitat, el disseny i la usabilitat. Això la situa en el 13è lloc en una selecció de les millors apps per a Barcelona, una llista formada per prop de 50 apps.

Biblioteques de Barcelona

www.bcn.cat/biblios

www.facebook.com/BibliotequesBCN

twitter.com/BibliotequesBCN

www.youtube.com/user/bibliotequesbcn

www.bibarnabloc.cat